Prema njegovim rečima, demonstranti sramote Albaniju u očima Evrope i sveta, jer jedini protestuju u ovom kriznom vremenu

Albanski premijer Edi Rama optužio je Rusiju da se krije iza protesta u njegovoj zemlji, nazivajući njene građane svojim oruđem.

– Pre dva dana dobio sam poruku od nekoga iz Brisela. Imate li informacije ko stoji iza ovih protesta u Tirani, jer je normalno da se vrši pritisak na Vladu Albanije koja je deo NATO-a i de fakto protiv Rusije. Kako možete postati tuđe oruđe čineći ovaj sramni čin. Da sam arogantna osoba, zašto bih bio u komunikaciji sa tobom?! Ovo radim jer sam na ovom zadatku sa velikom strašću, da ovaj posao radim najbolje što mogu i sa veoma visokim osećanjem odgovornosti prema onima koji su me ovde postavili – velikoj većini Albanaca. Za mene nema ništa značajnije od ovoga - rekao je Rama komunikaciji sa građanima na Fejsbuku.

On je dodao da je jedino što ga je uznemirilo na protestu direktno narušavanje dostojanstva albanske nacije.

– I da su ovi protesti 300 puta brojniji, porezi na gorivo ne bi mogli da se ukinu. Ali nešto drugo me brine, a to je direktno narušavanje našeg dostojanstva kao nacije, kao naroda, kao države, kao društva. Albanci shvataju da u ovoj reakciji mogu da uživaju samo oni koji je promovišu, a to su oni koji su u Kremlju - rekao je Rama.

Prema njegovim rečima, demonstranti sramote Albaniju u očima Evrope i sveta, jer jedini protestuju u ovom kriznom vremenu. U Tirani i još nekoliko gradova u zemlji juče popodne su održani protesti, šesti dan zaredom, na kojima je Rami postavljen ultimatum ako do petka ne ispuni njihove zahteve da podnese ostavku.

Autor: redportal.rs

#Albanija

#protesti

#rama

#rusija