Prema nezvaničnim informacijama, mladić se nalazi u stabilnom stanju

SARAJEVO: Tinejdžer kojeg je vozilom udario Benjamin Spahović u sarajevskom naselju Drvenija u petak uveče je sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Reč je o 17-godišnjem Orhanu, što su potvrdili njegovi roditelji.

Danis Tanović sa suprugom Maelys ima petoro dece, a Orhan je njihovo 3. dete i 1. sin u porodici. 

Orhan danas ima 17 godina, a rođen je u maju 2005. godine u Parizu.

Danas se prvi put oglasio bh. oskarovac putem Instagrama:

- Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju KUM-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje - napisao je bh. reditelj.

View this post on Instagram

A post shared by Danis Tanovic (@danistanovic)

IZVOR: IG / @danistanovic

Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Klix.ba, a javljaju Nezavisne, 17-godišnjak je stabilno, ali i dalje je pod budnim okom lekara s obzirom na povrede glave, odnosno hematom.

O ovom teškom događaju se oglasila i njegova supruga, koja je zamolila sve da se mole za njenog sina.

- Moj predivni sin Orhau treba vašu ljubav upravo sada. Ovo je njegova stara slika. On je sada zgodan, ljubazan i snažan 17-godišnjak, koji ispunjava naše dane radošću i životom. U petak ga je udario automobil koji je vozio prebrzo. O njemu brine najprofesionalnije i najposvećenije medicinsko osoblje i znam da je u najboljim rukama. Molim se za njegov potpuni oporavak. Molimo vas da nam se pridružite svojim molitvama. Hvala vam - napisala je Maelys de Rudder, surpuga bh. oskarovca.

Autor: nezavisne.com

#Režiser

#Sarajevo

#sin