Rekao je ambasador u emisiji Link

Gostujući u emisiji Link TV Crne Gore, Maslenikov je poručio da ne treba tražiti skriveni smisao u ruskoj politici na Zapadnom Balkanu i da je njihov jedini interes bezbednost.

Rusija se nikad nije mešala u unutrašnja pitanja Crne Gore i ne meša se, izjavio je danas ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov i istakao da je na primer formiranje vlade apsolutno unutrašnja stvar zemlje, da ga ne čudi ono što neki sa strane pokušavaju da urade, ali ga čudi što ih u Podgorici slušaju.

- Po našem mišljenju kada strani političari diktiraju koji političari mogu, a koji ne da uđu u vladu ili kada proglašavaju neku političku snagu dostojnim ili nedostojnim partnerom, takva situacija nije samo neprihvatljiva, već i nečuvena - rekao je ruski diplomata i istakao: "Političke partije koje su zastupljene u parlamentu dobile su konkretno podršku birača na pravednim, slobodnim, demokratskim izborima. Formiranje vlade je vaša apsolutno unutrašnja stvar, ako neko sa strane pokušava da utiče na to, tu čudi ne ono što oni čine,već da vi njih slušate”.

Autor: Tanjug AP

#Crna Gora

#Podgorica

#rusija