Prema nezvaničnim informacija, MUP je oduzeo Splićanki pasoš.

Matejeva prijateljica, Splićanka koja je u vreme njegovog nestanka bila u Beogradu i sa kojom je Matej pokušao stupiti u kontakt, ne sme da napusti Srbiju.

Prema nezvaničnim informacija, MUP je oduzeo Splićanki pasoš. Matejev otac, Nenad Periš, je istakao da se pre više od desetak dana navodno sreo sa njom u Beogradu, i to ispred zgrade policija, i tada mu je navodno ona rekla kako nije uspela da stupi u kontakt sa Matejem. Da li je to tačno, tek treba da se utvrdi.

U međuvremenu, policija nastavlja da ispituje njegove prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći, pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada rekli da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život.

Takođe zaposlenik zagrebačke Dubrave je istakao da je automobil kojim su Matej i prijatelji išli u Beograd, vraćen uredan, opran i bez ikakvih problema.

"Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno pitali za iznajmljivanje kombija do 2. decembra, ali su se javili da će produžiti i vratili su ga 4. decembra poslepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za iznajmljivanje kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali", rekao je za Jutarnji list radnik iz kompanije Dubrava.

Nenad Periš je poslao tamošnjim medijima poruku u kojoj je naveo da: "Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH surađuje prema zahtevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije".

Autor: Mondo

#Gotik

#Hrvatska

#Matej periš

#split