Program proslave 30 godina postojanja Republike Srpske počeo je u subotu polaganjem venaca

U Banjaluci će tokom dana biti održan svečani defile, dok će uveče na platou ispred Palate Republike biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske, piše Telegraf.

Prema programu obeležavanja, veliki koncert povodom 30 godina postojanja Republike Srpske biće održan i u Istočnom Sarajevu u nedelju.

Program proslave 30 godina postojanja Republike Srpske počeo je u subotu polaganjem venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju "Sveti Pantelija" i dodelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima biće upriličena u Kulturnom centru "Banski dvor", a svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biti održana u Sportskoj dvorani "Borik".

Dan Republike Srpske biće obeležen u Brčko distriktu sutra, 10. januara, kada će biti položeni venci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, dok će svečana akademija biti održana u podne.

Galerija Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske obeležava Dan Republike izložbom "Vječiti Dučić", u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, čime je započela i svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu.

Izložba će biti otvorena do 20. decembra ove godine.

Autor: telegraf.rs

#30 godina

#Republika Srpska

#rodjendan