Krivokapić je konstatovao da između čoveka i njegovog ognjišta postoji pupčana veza

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je u čestitki građanima za Novu godinu, poručio je da je u godini na izmaku Crna Gora prvi put osetila istinsku slobodu i da, kako je rekao, dolazi vreme koje će doneti bolji standard, pravdu, stabilnost i pomirenje, prenosi Blic.

Krivokapić kaže da su podrškom reformskim programima Evropa sad i Crna Gora odmah, kao i izglasavanjem Tužilačkog saveta uspostavljeni, kako navodi, "temelji za izgradnju kuće zdrave Crne Gore".

Time je, ističe premijer, potvrđena velika pobeda na izborima 30. avgusta prošle godine i iskazano neophodno zajedništvo za realizaciju reformskih projekata.

- Vlada je učinila sve da obezbedi ekonomsku stabilnost, da podstakne reforme i dodatno učvrsti proevropski kurs Crne Gore - naveo je Krivokapić i dodao da će građani imati motiva da se raduju i sa realnim optimizmom dočekaju narednu godinu.

- Budite uvereni da dolazi vreme koje će doneti bolji standard, pravdu, stabilnost i pomirenje. U tom novom duhu, želim vam puno sreće, radosti, zdravlja i ličnih uspeha u novoj 2022. godini. Za građansku, evropsku, ekološku, solidarnu i zdravu Crnu Goru!Srećna nam nova 2022. godina! - poručio je Krivokapić.

U intervjuu za podgoričke "Vijesti", rekao je i da mu niko nikad nije ponudio ulogu marionete zvanične Srbije jer, navodi, svi vrlo dobro znaju da bi tu ulogu uvek odbio.

- Ja sam od početka, odmah posle 30. avgusta (prošle godine), poručio da nemam mentora. Moja Crna Gora mi je važnija, taj kamen cucki mi je miliji od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji. Ne zbog toga što ja ne volim Šumadiju, nego zbog toga što imam takav odnos i što smo tako vaspitavani da postoji pupčana veza čoveka sa njegovim ognjištem. Ta pupčana veza je nešto što mene jedino opredeljuje - rekao je Krivokapić.

Autor: Blic

#Zdravko Krivokapić

#cuce

#premijer crne gore

#šumadija