Predsednik Crne Gore oštro po aktuelnom premijeru

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, nastavlja da usijava političku atmosferu u državi.

Na predizbornoj konvenciji svoje stranke u Mojkovcu u četvrtak veče kazao je da je Vlada svojim delovanjem dovela u pitanje put Crne Gore prema Evropi i da tome svedoči i Izveštaj Evropske komisije.

IZVOR: TW / Crnogorka_86

- Taj izveštaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smene, kazao je Đukanović, ustvrdivši da je aktuelna Vlada umesto da služi svojoj, služila drugoj državi.

- Ona je služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori. To je Vlada koja umesto da služi Evropskoj uniji i NATO-u, ona je služila geopolitičkim intreresima Rusije. Umesto da služi multietničkoj i multiverskoj Crnoj Gori i da demonstrita to pažnjom prema svakoj verskoj zajednici podjednako, ona je zapravo služila interesima samo jedne verske zajednice u Crnoj Gori urušavaju multinacionalnu, multiversku i multikulturnu harmoniju Crne Gore, kao najveću vrednost savremene Crne Gore, nastavio je Đukanović da, ovog puta iz Mojkovca, podiže tenzije u Crnoj Gori, osokoljen nemuštim odnosom te iste Vlade prema njemu i njegovim sledbenicima koji su 30 godina vladali Crnom Gorom.

Autor: novosti.rs

#do smene

#i ćuti

#kriovkapiću

#okreni se prema zidu

#poručio

#u ćošak

#đukanović