Uzeo ortopedsku protezu, štaku, mobilni telefon, tašnu u kojoj su bili zdravstvena knjižica i novac

Ranko Rakić (25) iz Jelićke, kod Banjaluke, optužen je za razbojništvo nad B.LJ, kojem je s nožem upao u kuću u banjalučkom naselju Lauš i tražio novac, a potom mu uzeo protezu za nogu i torbicu pa pobjegao.

Razbojništvo se desilo 6. januara u Ulici srpskih rudara, a optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka protiv Rakića potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u tom gradu. Prema optužnici, on je oko 22 časa ušao u kuću B.LJ. i mašući mu nožem ispred lica povišenim tonom zatražio novac.

- B.LJ. je u strahu za svoj život predao novčanik u kojem se nalazio novac - navodi se u optužnici.

Od B.LJ. je uzeo ortopedsku protezu za levu nogu, štaku, mobilni telefon, tašnu u kojoj su bili zdravstvena knjižica i novac, pa pobegao. Navodi se da je ostvario korist od 450 konvertibilnih maraka.

Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Rakić od osobe s invaliditetom ukrao protezu i mobilni telefon, s namerom da ga spreči da pozove policiju jer je policija, prema ranijim informacijama iz istrage, protezu pronašla u kanti za smeće nedaleko od kuće B.LJ.

Rakić, za kojeg se može reći da je i najpoznatiji banjalučki lopov, osim u tom gradu često je krao i u drugim mestima te u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih dela.

Često je hapšen zbog krađa oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških telesnih povreda i drugih krivičnih dela. Poznat je i po tome što je ispred butika u naselju Lauš ukrao lutku s izloga te počeo bežati s njom.

Autor: redportal.rs

#Banja Luka

#Razbojništvo

#lopov