Nezvanično je potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje

Šesnaetogodišnjakinja iz Podgorice preminula je danas oko podneva u kovid centru u Tološima, saznaju Vijesti.

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopšteno da je “maloletni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za decu u Tološima naprasno je preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima lekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju”.

- Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopšti više detalja u vezi sa ovim slučajem. U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti deteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavestiti javnost - saopštili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, devojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gde je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u kovid centar za decu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca su, tvrde izvori Vijesti bili uredni.

Vijestima je nezvanično potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

- Ili odmah, ukoliko je takva potreba - kaže izvor Vijesti.

Navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dijete u Kovid centar u Tološima.

- Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primijetila, a dežurna doktorka prekinula pregled, kako bi ukazala djevojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a objaviještena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti djece. Međutim, i pored napora ljekara, djevojčica je preminula - tvrde izvori Vijesti.

Autor: Vijesti

#Podgorica

#Tološi

#koronavirus