Udaljen je samo pet minuta od centra Skoplja i deo je multifunkcionalnog projekta Skopje East Gate

Najveći tržni centar u Severmoj Makedonij Ist Gejt Mol biće otvoren danas. Nudi širok izbor od 220 jedinstvenih domaćih i međunarodnih brendova, ima moderne kafeterije, poseban odeljenje brze hrane kapaciteta 800 posetilaca, hipermarket, salone bele tehnike i nameštaj i bioskope.

Parking prostor je obezbeđen za oko 2.000 vozila, i jedini je tržni centar u zemlji koji je okružen zelenim parkovima. Tržni centar se nalazi na mestu nekadašnjeg Skopskog sajma i udaljen je samo pet minuta od centra Skoplja.

Očekuje se da će tržni centar imati oko 12 miliona posetilaca godišnje, a zakupci će imati neto promet od 120 miliona evra. Planirano je otvaranje više od 2.500 radnih mesta, pre svega u sektoru trgovine, ali iu uslugama i onima koji su kompatibilni sa trgovinom.

Fešn grupa, koja je deo 200 brendova koji će biti zastupljeni u tržnom centru, povodom otvaranja najavljuje bogat program sa iznenađenjima za posetioce.

- Fešn grupa sa precizno definisanom agendom i protokolima, ima iznenađenja za svakog posetioca, sa početkom u 10 časova za decu u OKAIDI u prisustvu Crvenog krsta grada Skoplja i njihovih štićenika, 10:30 časova u PARFOIS-u, brend SPRINGFILED od 11:00h, TIMBERLAND 11:30h, sa muzičkom žurkom Fashion & Friends tačno u podne od 12h, Mango 12:30h i Dan JOHN 13:30h, obaveštavaju iz ove grupe.

I ostali brendovi najavljuju niz popusta i zabavnih sadržaja za posetioce povodom otvaranja svojih prodajnih mesta u tržnom centru. Tržni centar je deo multifunkcionalnog projekta Skopje East Gate kojim je predviđena izgradnja stambenog kompleksa i poslovnog parka ukupne bruto izgrađene površine od preko 500.000 m2.

Skopje East Gate je deo privatne investicione grupe Balfin koja je od svog osnivanja 1993. godine aktivna u oblasti nekretnina, maloprodaje, mineralne industrije, turizma, poljoprivrede, energetike, usluga i investicija. Ukupna investicija procenjena je na oko 103 miliona evra, a prošle godine je potpisan sindicirani kredit od 72 miliona evra sa domaćim i stranim bankama za izgradnju tržnog centra. Ovo je drugi projekat ove grupe nakon izgradnje Skopje City Mall-a, koji je 2015. godine prodala britanskoj kompaniji Hystead Limited.

Autor: redportal.rs

#Ist Gejt Mol

#Severna Makedonija

#Skoplje

#tržni centar