Atović počeo čak da prebrojava ljudstvo i naoružanje 🤯

Admir Atović, zvanični konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, preko svog profila na Tviteru uputio je pretnju onima koje smatra za svoje neprijatelje, čak prebrojavaći snage u ljudstvu i tehnici. 😳

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! - napisao je Atović, završavajući tvit sa islamskim usklikom 'Alahu ekber', što je prilično neuobičajeno za osobu koja treba zvanično da predstavlja sve narode svoje države.

Foto: Twitter.com / skrinšot/@AtovicAdmir

Na sajtu Islamske zajednice Bošnjaka u Nemačkoj navodi se da je Atović rođen 1976. u Sarajevu, ali da je veći deo mladih godina proveo u Nemačkoj.

Nakon izbijanja rata se vratio u Bosnu (1992-1994), gde je zadobio teške telesne povrede zbog kojih se kasnije dugo lečio. Po struci je pravnik i nosilac odlikovanja, a od 2012. je konzul BiH u ovoj zemlji.

Tvit je u međuvremenu uklonjen, ali je ostalo pitanje - koliko ovakvi istupi priliče nekom zvaničniku iz jedne zemlje i entiteta koji se navodno zalaže za mir?

IZVOR: TW / @AtovicAdmir

Autor: redportal.rs

#Admir Atović

#allahu ekber

#preti ratom