Iako nisu pravoslavne veroispovesti smeta ima vladika Joanikije

Neviđene opstrukcije organizacije obreda ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija od strane Đukanovićevih „komita“ odjeknule su u domaćoj i široj javnosti

Uvođenje države Crne Gore u vanredno stanje potpomognuto je diverzantskim aktivnostima DPS gerile koja je nasrtala na Manastir, policijske kordone i sve one koje je označila kao neprijatelje Crne Gore.

Moralnu i svaku drugu podršku davali su istaknuti DPS funkcioneri. Među njima su, nažalost, bili i rimokatolici i muslimani, što čitavu situaciju stavlja u jedan drugačiji problem.

Porodica Janović, predvođena Boškom Janovićem i njegovim sinovima Nikolom i Mlađenom, kao istaknutim sportistima, uprkos činjenici da je reč o osobama rimokatoličke veroispovesti, dala „nesebičan“ doprinos i vetar u leđa još jednoj Đukanovićevoj igri.

Podsetimo, Nikola Janović je bivši ministar sporta u Vladi Crne Gore i aktuelni poslanik u Skupštini Crne Gore i koordinator DPS-a u Tivtu.

Njegov rođeni brat, Mlađan Janović, nalazi se na mjestu predsednika UO vaterpolo kluba Primorac za šta prima mesečnu nadoknadu u visini od 1500 evra. Zanimljivo je da mlađi Janović prima naknadu kroz nacionalno priznanje tzv. nacionalnu penziju kao osvajač zlatne evropske i srebrne svetske medalje.

Njihov otac, Boško Janović, koji se takođe nalazi na fotografiji, je pomorski kapetan i radi u Luci Kotor.

Neobjašnjivo ponašanje grupe kotorskih Hrvata, u ovom slučaju „osnaženih“ liderskim prisustvom istoverne porodice Janović, svakako da bi trebalo da zabrine celokupnu javnost, jer je reč o ozbiljnom pokušaju narušavanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori.

IZVOR: YT / Televizija Nikšić

pročitajte još

DIM kod PALATE SRBIJE

Autor: ИН4С

#Pravoslavlje

#Vera

#crkva