Sramne uvrede prema pravoslavnim vernicima

Šef crnogorskog opozicionog DPS-a i države, Milo Đukanović, kazao je, da je sedam puta vodio vladu služeći državi, ističući kako nije služio ni jednoj verskoj zajednici, te da se „nije se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude“.

- Mislim da je jako važno da svi razumemo da i kada se nalazi na funkciji i kada nismo na funkciji, kada se bavimo biznisom, kada se ne bavimo biznisom, i kada imamo firmu sa računom ili firmu bez računa, moramo uvijek voditi računa da sve što radimo, radimo zakonito i u skladu sa nekim dosta strogim standardima morala kojeg afirmiše i kojeg se i sami moramo pridržavati - poručio je Đukanović.

Podseća da je svoj odnos prema državi pokazao u dugim godinama borbe za nju, “u dugim godinama izgradnje njenih institucija, uspostavljanju vladavine prava i u dugim godinama vrlo smernoga, zakonitoga i moralnog ponašanja u skladu sa onim što su dosta strogi tradicionalni standardi crnogorskog društva”.

- Nisam služio ni jednoj verskoj zajednici. Nisam se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude, svoje prijatelje verske fanatike iz te verske zajednice na odgovorna mesta u državi pokušavajući da ih predstavim kao eksperte - poručio je Đukanović.

- Ako je sve ovako kao što vam kažem, onda zapravo ostaje pitanje da li bi se trebao sa više uvažavanja odneti prema moralnim preporukama mojih kritičara, odgovor je ne. Moram da vam priznam da vrlo uživam zato što smo na potpuno suprotstavljenim moralnim stanovištima - naveo je Đukanović.

Autor: redportal.rs

#lizanjem kašika

#nazvao

#pričešće

#vređa

#đukanović