Zahvalila je predsedniku Vlade Mađarske za prijateljski odnos i veliko poštovanje koje Srpska uživa u Mađarskoj

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu za prijateljski odnos i veliko poštovanje koje Srpska uživa u Mađarskoj.

Predsednik Republike sastala se sa predsednikom Vlade Mađarske na marginama Hajdneum festivala klasične muzike, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srpske. Cvijanovićeva je sinoć zajedno sa Orbanom i ministrom za porodicu Katalin Novak prisustvovala koncertu klasične muzike u Nacionalnoj koncertnoj dvorani u Budimpešti.

View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

IZVOR: IG/zeljka.cvijanovic

Ona je takođe izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da poseti Srpsku gimnaziju "Nikola Tesla" u Budimpešti za koju je rekla da je sjajno organizovana obrazovna i vaspitna ustanova za čije smeštajne kapacitete je obezbedila 25.000 evra.

- Rukovodstvu Srpske škole izrazila sam duboko poštovanje i zahvalnost na svemu što rade na očuvanju srpskog nacionalnog identiteta u Mađarskoj. Iz budžeta predsednika Republike obezbedili smo 25.000 evra za poboljšanje smeštajnih kapaciteta za učenike ove škole - navela je Cvijanovićeva na Instagramu.

Ona je na ovoj društvenoj mreži objavila fotografije posjete Srpskom zabavištvu, osnovnoj školi, Gimnaziji, Kolegijumu i bioblioteci "Nikola Tesla" u Budimpešti. 

Autor: redportal.rs

#Budimpešta

#sastanak

#viktor orban

#Željka Cvijanović