Zahvaljujući brzoj reakciji Hitne pomoći i građana koji su se zatekli u blizini i pritekli u pomoć, na svet je došao jedan novi život.

SARAJEVO: Neobična situacija desila se danas u Sarajevu - žena se porodila na tramvajskom stajalištu kod katedrale Srca Isusova 👶🏻. Zahvaljujući brzoj reakciji Hitne pomoći i građana koji su se zatekli u blizini i pritekli u pomoć, na svet je došao jedan novi život.

Kako je za Klix.ba otkrila doktorka Hitne pomoći Diana Ibrahimkadić Čustović, u 12.19 sati primili su poziv da se žena porađa u automobilu koje je zaustavljeno na tramvajskoj stanici kod Katedrale.

- Dežurna ekipa je na mesto događaja stigla u 12.22, a žena se u tom trenutku već porodila. I dete i majka su dobro, dete je odvezeno na Pedijatrijsku kliniku, a majka je zbrinuta na Klinici za ginekologiju KCUS-a - kazala je doktorka Ibrahimkadić.

Istu informaciju na društvenim mrežama podelilo je nekoliko građana koji su se zatekli na stanici tokom događaja.

- Slučajno sam prisustvovala jednom divnom događaju. Čestitam majci koja se pre nekoliko trenutaka porodila na tramvajskoj stanici, kao i zaposlenima Hitne pomoći na brizini i efikasnosti - napisala je na Fejsbuku jedna svedokinja neobičnog događaja.

Autor: klix.ba

#Sarajevo

#beba

#porođaj

#tramvajsko stajalište

#žena