Poznati pevač izgubio tromesečnu bitku za život

Jutros nešto pre 7 časova u zagrebačkom KBC-u preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac.

Slavonski muzičar je početkom avgusta završio u bolnici zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne sudove. No uprkos uspešnom zahvatu, oporavak se zakomplikovao jer rana na grudnom košu nije zarastala kako treba. Nakon 3 meseca borbe, danas je njegovo srce nažalost prestalo da kuca.

Kićo Slabinac rođen je 28. marta 1944. godine. Muzikom i glumom počeo je da se bavi još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio u dečijem pozorištu.

Muzičku karijeru započeo je u rok sastavu Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki, da bi se duže vreme zadržao u bendu Dinamite. Zanimljivo je da ga je u bendu Dinamite nakon što je otpočeo solo karijeru zamenio Dado Topić.

Na početku solo karijere, krajem 60-ih godina, u zagrebačkim lokalima izvodio je pesme Toma Džonsa i Elvisa Prislija.

Proboj na veliku scenu počeo je 1969. godine, kada je učetvovao na splitskom muzičkom festivalu sa pesmom Samo zbog ljubavi.

Učestvovao je čak i na Evroviziji, predstavljajući Jugoslaviju 1971. godine pesmom Tvoj dječak je tužan. Osvojio je 14. mesto te godine.

Ipak, njegova ubedljivo najpoznatija pesma, po kojoj će ostati upamćen na celom Balkanu, jeste balada Zbog jedne divne crne žene.

IZVOR: YT / CroRecVEVO

Iza popularnog Kiće ostala su dvojica sinova: Pavao (41) i Ivan (39), kao i brojni prijatelji i obožavaoci, koji će verovatno zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj biti uskraćeni da mu masvno odaju poćast koju je zaslužio.

Autor: redportal.rs

#balade

#crne

#ex yu

#kico

#pevac

#slabinac

#zene