Nije htela da se odrekne dece

BANJALUKA: - Videla sam da mu je prst na obaraču i u sekundi shvatila da će pucati. Gurnula sam cev, a on je ispalio hitac koji me pogodio u rame. Pitala sam zašto mi je to uradio i razvalio mi rame - ispričala je ovo u Banjalučkom okružnom sudu Nevenka Milanović na suđenju suprugu Zdravku Milanoviću (67), koji je optužen za pokušaj ubistva 15. marta u njihovoj kući, u selu Čardačani, kod Laktaša, pišu Nezavisne novine.

Kako je rekla, tog dana su imali manju razmiricu, ali je nju muž i ranije verbalno maltretirao kada su imali probleme.

Ispričala je da je otišla na spavanje oko 23 časa, a muž je došao i maltretirao je, te joj nije dao spavati.

- Pitao me je ima li razloga da ide ili da ostane. Opsovala sam i njega i razloge te rekla da ili ide ili ostane te da ne pravi probleme i da je vreme da se smiri, jer ima 68 godina - rekla je svedokinja.

Nakon toga je uzeo flašu rakije iz frižidera te izašao napolje, ali je ponovo ušao s puškom kod nje, mada ona nije verovala da će pucati.

Kako navodi, usmerio je u nju oružje i rekao joj da se ne slaže da ona komunicira sa decom.

- Rekla sam mu da se svoje dece neću odreći, a on je kazao: 'Ubiću te!' Odgovorila sam: 'Ubij me!' Videla sam da mu je prst na obaraču i u sekundi shvatila da će pucati. Gurnula sam cev, a on je ispalio hitac koji me je pogodio u rame - ispričala je ona.

Dodala je da je suprug ponovo nasrnuo na nju i oborio je s kreveta te pušku usmerio prema glavi, a uspela je povući cev pa ju je pogodio u grudi i otišao automobilom. Pozvala je njegovog brata i rekla mu da ju je muž ranio i da zove Hitnu pomoć.

- Molila sam se da preživim, da vidim decu i unuke. Bol je bio užasan - rekla je žena.

Tog dana, kako je rekla, muž je njihovim sinovima rekao da su loši ljudi i da ne dolaze kod njih u dvorište i kuću. Vređao ih je i pitao otkud im pravo da vode majku sa sobom. Kako je rekla, od 2003. ili 2004. godine suprug je počeo da je maltretira i vređa, ali prema njenim rečima, nije bilo fizičkih sukoba i za 29 godina braka udario ju je jednom.

- Inače nije ni pio, a verujem da je tu veče uzeo rakiju da se izvuče na to da je bio pijan. Mislim da je bio upalio auto i traktor da se ne čuju pucnji. Trajni sam invalid i treba ga kazniti kako je i zaslužio - ispričala je žena.

Milanovića terete da je u suprugu pucao 2 puta, a pogodilo ju je 120 zrna sačme.

Autor: Ljiljana Radić

#BANJALUKA

#Pucanje

#deca

#hitac

#muž

#žena