Silovani mladić: Rekao mi je i da ću nakon toga biti isti kao on. Da treba da nosim minđušu i budem gej. Krvav sam jedva stigao do kuće. Sve sam odmah rekao majki, a ona je zvala policiju

Podgoričanin A. K. (21) osumnjičen za silovanje tri godine mlađeg sugrađanina sproveden je u Istražni zatvor u Spužu, prenosi Volim Podgoricu.

Pritvor do 30 dana nakon saslušanja odredio mu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović, koji je prihvatio predlog podgoričkog Višeg državnog tužilaštva.

Dvadesetjednogodišnjak je uhapšen zbog sumnje da je pre par noći u kampu na Vrelima ribničkim pretio tek punoletnom sugrađaninu, a potom ga i primorao na seks.☹

Osamnaestogodišnjak, koji je u redakciju Vijesti došao sa majkom, ispričao je da ga je te večeri zaustavio A. K. dok je prolazio pored jednog od lokala u tom naselju u kom posećuje rodbinu, branio mu da nastavi put ka kući…

Zvao me da sedim sa njegovim društvom. Rekao sam mu da ne mogu i da moram kući jer će se moja majka zabrinuti gde sam. Naterali su me da sjedim sa njima, a onda mi nudili da pijem pivo, ili alkohol, što sam odbio. Oni su svi pili. Rekao sam im da moram da idem, a A. K., koji je znatno krupniji od mene, nije mi to dozvoljavao. Govorio mi je: ‘Ti si moj najbolji drug’, a ja mu odgovarao da nisam, jer ga ni ne znam, osim što znam da me stalno udara kad prolazim i da hoću kući. Nisam želeo da ostanem sa njima, jer ja niti pijem, niti se drogiram - rekao je osamnaestogodišnjak.

Dodao je da je nakon pola sata uspeo da krene kući, ali da je taj krupniji, tetovirani muškarac krenuo za njim.

Rekao je da ga je pod prisilom odveo do nekog napuštenog objekta udaljenog oko dvesta metara od kafane i držeći flašu u ruci, pretio mu da ćuti, dok je skidao garderobu s njega…

Detaljno je ispričao i što je sve preživeo te noći, na šta ga je sve navodno A. K. primorao, na kraju opet zapretivši da će ga pretući ako bilo kome ispriča što se dogodilo:

- Plakao sam. Sve me je bolelo. I sada me sve boli… Rekao mi je i da ću nakon toga biti isti kao on. Da treba da nosim minđušu i budem gej - rekao je osamnaestogodišnjak.

- Krvav sam jedva stigao do kuće. Sve sam odmah rekao majki, a ona je zvala policiju - kazao je on.

DO DESET GODINA ZATVORA

Osumnjičenom za silovanje preti dugogodišnja zatvorska kazna, ukoliko bude osuđen.

Prema Krivičnom zakoniku članom 204 – silovanje, propisano je da će se zatvorom od jedne do osam godina kazniti onaj ko nad drugim izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin bez njegovog pristanka.

- Ko prinudi drugog na obljubu ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili drugog lica, kazniće se zatvorom od dve do deset godina - propisano je drugim stavom tog člana KZ-a.

Kazna do osam godina predviđena je za one koji silovanje počine preteći žrtvi da će otkriti nešto što bi škodilo njenoj časti ili ugledu ili pretnjom drugim teškim zlom.

Kazna od pet do 15 godina propisana je ukoliko je kod žrtve nastupila teška telesna povreda ili ako je delo izvršeno od strane više lica ili na naročito svirep ili naročito ponižavajući način ili prema maloletniku ili je delo imalo za posledicu trudnoću, učinilac.

Autor: Vijesti

#Crna Gora

#Oblljuba

#Podgorica

#silovanje