Treslo se tlo

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihtera zatresao je protekle noći centralnu Hrvatsku, a mogao se osetiti i u severozapadnim područjima BiH, piše Blic.rs.

Epicentar potresa bio je šest kilometara od Siska, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

"Jutarnji list" piše da su u noći na četvrtak, tačnije u 32 minute nakon ponoći, seizmografi Seizmološke službe zabeležili su umeren potres s epicentrom kod Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS lestvice, objavio je Seizmološki zavod.

IZVOR: TW / @LastQuake

Iako su naši seizmolozi izvestili o magnitudi 3,7, Evromediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je objavio procenu od 4,1.

- Jako podrhtavanje u nekoliko navrata, centar Petrinje - napisao je jedan korisnik aplikacije EMSC.

Drugi korisnik je napisao da je ovo bio "najjači (zemljotres) do sada":

- Bilo je baš jako, probudilo nas je, zvuk kako dolazi i kako drma, nema spavanja - još je jedan komentar na stranici EMSC.

- Ovaj je najmanje 4, veoma je jak, TV je skoro pao sa stola - komentirali su Petrinjci, a neki su kazali kako su bila dva potresa jedan za drugim, te da su čuli glasnu tutnjavu između.

- Jak udar, jako je treslo... neprestano tutnjajući i nakon 10-ak sekundi opet jače zdrmalo, odjeknulo kao bomba i treslo se duže vreme, dosta je treslo i kao da se celo vrijeme čuo zvuk do drugog potresa - glasili su komentari, prenosi Jutarnji list.

Kod Petrinje je juče oko 6 ujutro sati registrovan slab zemljotres magnitude 2.6 prema Rihteru.

Autor: blic.rs

#Hrvatska

#Petrinja

#Zemljotres