Četiri osobe polupale kola zvaničnicima Fudbalskog saveza BiH

Na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava, presretnut je i zapaljen automobil "mercedes" u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza BiH koji su se vraćali iz Mostara sa utakmice Velež - Borac, a jedna osoba je povređena,

Kako se navodi:

U tunelu Lendava sinoć u 23 časa i 45 minuta, automobil marke golf 5 presreo je automobil marke mercedes u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza. osobe iz golfa su palicama razbili prednje vetrobransko staklo na mercedesu i ubacile baklju u automobil. Tom prilikom je povrežena jedna osoba koja je lekarsku pomoć potražila u Domu zdravlja u Konjicu.

Prema policiji u golfu su se nalazile četiri osobe, a policija traga za počiniocima.

U mercedesu se nalazio fudbalski sudija Sabrija Topalović, koji je sudio fudbalsku utakmicu Velež - Borac u Mostaru, te pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić, koji je zadobio povrede.Navijači Veleža sinoć su u 82. minuti utakmice, koja se odigravala na stadionu u Vrapčićima, ušli na teren, jer su bili nezadovoljni suđenjem. U tom trenutku Borac je vodio sa dva-nula. Igrači i sudije su se povukli u svlačionice, te su nakon izvjesnog vremena i intervencije policije napustili stadion.

Autor: srna.rs

#Fudbalski savez BiH

#Mercedes

#Mostar

#Velež

#borac

#doboj

#golf

#spaljena kola

#utakmica