Ne zna sa kakvim mandatom je član Predsedništva BiH Željko Komšić došao na sednicu Generalne skupštine UN

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da ne zna sa kakvim mandatom je član Predsedništva BiH Željko Komšić došao na sednicu Generalne skupštine UN i u čije ime govori.

- Komšić je došao kao jedan od članova Predsjedništva BiH. Ne znam uopšte sa kakvim mandatom i u čije ime govori. Čak i da je predstavnik Hrvata, jer funkcionišu kao tri člana, ja sam predsednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza - rekao je Milanović u Njujorku nakon obraćanja Generalnoj skupštini UN.

On je naveo da je predsednik Hrvata u BiH u onoj meri u kojoj Ustav kaže, da se brine i vodi računa o statusu Hrvata van Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja.

- Hrvati u BiH i Njujorku imaju pravo glasa - rekao je Milanović.

Tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN, Milanović je govorio i o BiH, izbornim reformama, te nemogućnosti Hrvata da biraju svoje predstavnike.

- Da bi krenula napred, BiH je potreban odgovarajući institucionalni okvir za podelu vlasti, zasnovan na načelima federalizma, decentralizacije i legitimne reprezentacije - naveo je Milanović.

Autor: redportal.rs

#BiH

#Hrvati

#Hrvatska

#zoran milanović