Zajednički predlog DF-a i Demokrata

Polazna osnova dogovora Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade je da bi strankama koalicije "Za budućnost Crne Gore" trebalo da pripadne devet resora u vladi, Demokratama 5, a Građanskom pokretu URA četiri, izjavio je poslanik DF Slaven Radunović.

Radunović je podsetio da je takva raspodela resora bila poslednja ponuda premijera Zdravka Krivokapića za formiranje vlade, pred preokret o formiranju vlade eksperata.

On je dodao da u četiri resora koja pripadaju partiji URA “ulaze i neki njima bliski eksperti”.

- Imamo veliku priliku da osnažimo vladu koja je zaista imala dosta problema u svom funkcionisanju, i objektivnih i subjektivnih - naveo je Radunović za podgorički Dan.

Aktuelna vlada, podsetio je, nema podršku parlamenta “zbog određenih poteza i zbog činjenice da neke stvari nisu uradili na način koji su partije očekivale”.

- To se posebno odnosi na razvlašćivanje Demokratske partije socijalista (DPS) po dubini, jer je još uvek na vrlo odgovornim mestima ubedljivo najveći broj ljudi iz DPS-a u odnosu na sve ostale stranke - istakao je Radunović.

Kaže da postoji šansa da manjine budu deo novog dogovora i sa njima se trenutno razgovara.

- Očekujemo da kolege iz manjinskih partija ojačaju koaliciju, tako da ona naraste na možda 45 do 46 poslanika. Ima dosta otvorenih pitanja, ali bih rekao da ima šansi da dođe do određenih pomaka - kazao je Radunović.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#DF

#Demokrate

#URA

#podela mandata

#resora