Katastar odbio zahtev SPC da se ispravi greška iz katastra

Cetinjska filijala Uprave za katastar i državnu imovinu, kako se saznaje, odbila je zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske (SPC) "za ispravku pogrešno upisanog prava svojine" u listu nepokretnosti br. 915 KO Cetinje na Prestonicu Cetinje kao neosnovan, kao i zahtev ove crkve za brisanje Prestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine 1/1, prenela je crnogorska "Pobjeda".

- Upis pravoslavne Mitropolije crnogorsko-primorske ili manastira Svetog Petra Cetinjskog kao nosioca prava svojine 1/1 je neosnovan - navodi se u rešenju koje je potpisala načelnica filijale Marija Borozan.

Podsećamo, uoči održavanja sednice Skupštine Prestonice 14. septembra, na kojoj se raspravljalo o građanskoj inicijativi za vraćanje Cetinjskog manastora Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, direktor Uprave za kastastar i državnu imovinu, Koča Đurišić obavestio je gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kaščelana da se pred tom institucijom vodi nekoliko posupaka po zahtevu Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog kojih se, kako tvrdi Đurišić, ne može raspolagati imovinom Cetinjskog manastira od strane Prestonice.

Zahtev MCP je bio i da se pravo korišćenja ovog verskog objekta pretvori u pravo svojine.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#cetinjski

#manastir

#od spc

#otela