Istakao je da su priče o velikoj Srbiji, floskule kojima se straše drugi i istakao da ne postoji nijedan projekat koji zagovara takvu priču.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče u Jasenovcu, komentarišući sintagmu "srpski svet", da je to priča o vrednostima koje srpski narod ima, a vezane su za našu veru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu.

- To su vrednosti u svim srpskim zajednicama gde god se one nalazile i te vrednosti mogu da se sažmu u sintagmu "srpski svet". Oni koji to prikazuju kao teritorijalnu priču o ekspanziji apsolutno su usmereni ka tome da lažu i podvaljuju - rekao je Dodik.

Istakao je da su priče o "velikoj Srbiji", floskule kojima se straše drugi i istakao da ne postoji nijedan projekat koji zagovara takvu priču. Rekao je i da niko ne bi trebalo da ima bilo šta protiv Dana srpskog jedinstva, koji zajedno obeležavaju Republika Srpska i Srbija, jer kao svi veliki narodi srpski narod zaslužuje da obeležava svoje praznike.

Ponovio je i da Srbi imaju pravo na Republiku Srpsku kao nezavisnu državu, ali da to nije ni u kakvoj vezi sa "velikom Srbijom" u smislu kako to protivnici srpskog okupljanja žele da prikažu.

Autor: redportal.rs

#Dan srpskog jedinstva

#Milorad Dodik

#srpski svet