Kolima udario u kamion, povređeni otac i sin

Nesreća se dogodila u nedelju oko 22 sata.

Otac i sin Zoran (45) i Dušan B. (17) iz Kruščice kod Bele Crkve povređeni su u saobraćajnoj nesreći kada je na njihov kamion naleteo automobil za čijim volanom je bio katolički sveštenik Čaba Č.

Prema rečima izvora, nesreća se dogodila u nedelju oko 22 sata u naselju Jasenovo dok su se otac i sin vraćali s posla.

Prema rečima izvora, nesreća se dogodila u nedelju oko 22 sata u naselju Jasenovo dok su se otac i sin vraćali s posla.

- Sveštenik je automobilom otpozadi udario u kamion "tamić" u kom su bili Zoran i Dušan. Kamion se od siline udarca nekoliko puta prevrnuo, a prednji deo sveštenikovog auta ostao je potpuno smrskan. Povređeni su prebačeni u vršačku bolnicu - kaže izvor i dodaje da je nakon udesa utvrđeno da je sveštenik Čaba Č. bio pod dejstvom alkohola.
- Njemu je izmereno 2,9 promila alkohola u krvi, pa je najpre priveden na trežnjenje - dodaje sagovornik. Živa B., otac povređenog Zorana i deda povređenog Dušana, kaže da su čuli da je sveštenik pre nesreće bio u kafani u Jasenovu.
- Udario je mog sina i unuka odmah nakon što se prođe pruga. Dobro da su ostali živi, a kamionu je otkinuo zadnji deo. "Tamić" se isprevrtao, a sin i unuk su se nekako izvukli kroz polomljenu šoferšajbnu. Pop je bio toliko pijan, da kad su stigli u dom zdravlja, gde je vađenjem krvi utvrđeno da je imao skoro tri promila alkohola, hladnokrvno pitao: "A je l' sam povredio nekog?" Besan sam i revoltiran - kaže Živa i dodaje da su samo pukom srećom njegovi najmiliji prošli bez težih posledica.
- Sin i unuk su ugruvani, pušteni su na kućno lečenje, ali idu kod lekara na dodatne preglede kako bi se utvrdile tačne povrede. Od kamiončića, koji smo koristili za posao, nema ništa, potpuno je uništen - priča sagovornik.

Rade na građevini

Kako objašnjava, unuk Dušan, iako srednjoškolac, ocu uveliko pomaže u poslu. - Sin je građevinac, a pre dve godine je bio bolestan, udario je glavu. Otad Dušan uvek ide sa njim i pomaže mu - dodaje Živa.

Nije ranije pravio slične incidente

Čaba Č., kako saznaju mediji, već neko vreme službuje u katoličkoj crkvi u Beloj Crkvi. - On ranije nije pravio slične incidente, niti je kažnjavan. Koliko znam, ovo je prvi put da je imao sudar - rekao je izvor.

Autor: Kurir

#Bela Crkva

#nesreća

#sveštenik