Tenzije na relaciji starih prijatelja

Kakvi su odnosi Crne Gore i Hrvatske i kako će se oni ubuduće razvijati, najbolje možda govori izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je rekao da je njegov "dojam" da u Crnoj Gori nema vlasti.

- I loša vlast je bolja od države bez vlasti. Moj dojam je da tamo nema vlasti - rekao je predsjednik Hrvatske komentarišući dešavanja u Crnoj Gori.

Milanović je to izjavio komentarišući za Hrvatsku radio televiziju događaje od 5. septembra na Cetinju i Crnoj Gori uopšte.

Na konstataciju novinara da bi porast nasilja i neredi mogli udaljiti Crnu Goru od evropskog puta na koji se opredijelila prije nekoliko godina, Milanović je rekao da je to stvar vlasti.

- I loša vlast je bolja od države bez vlasti. Moj dojam je da tamo nema vlasti. To je narodna metafora, metonimija, upoređivanje, deseterci Njegoša.. Ima jedna sjajna Njegoševa rečenica: "Kome zakon leži u toputu, tragovi mu smrde nečovještvom". Svaka vlast je uvek na rubu da pređe tu granicu nečoveštva - zaključio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

IZVOR: TW / @AntenaM

Na drugoj strani u Crnoj Gori se o Hrvatskoj ne govori tako. Prilikom posljednjeg susreta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, rečeno je da dve zemlje imaju samo nerešeno pitanje Prevlake i da će se do rešenja doći.

Sa crnogorske strane se povodom ove skandalozne i ponižavajuće izjave hrvatskog predsednika niko nije oglasio.

Izostala je i reakcija ministra spoljnih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića i pitanje je hoće li imati hrabrosti da odgovori Milanoviću koji "ima utisak" da u Crnoj Gori nema vlasti.

Autor: redportal.rs

#milanović

#nema vlasti

#predsednik hrvatske

#u crnoj gori