Lekari kažu da je stalno izlazila kroz prozor

Pacijent zaražen koronavirusom "uhvaćen" je kako izlazi kroz prozor zadnje sobe Infektivnog odeljenja bolnice u Gostivaru, preneo je portal Lajme.mk. VIDEO

Glavni infektolog u bolnici Gostivar, dr Ratko Naumovski, objašnjava za Sloboden Pečat šta se tačno dogodilo sa pacijentkinjom koja je snimljena kamerom kako napušta prostoriju za izolaciju u kojoj je trebalo da bude smeštena dok se lečila od COVID-19 u ovoj bolnici odeljenje.

Kaže da pacijent nije pobegao, već je stalno izlazio kroz prozor.

- Nekada smo imali rešetke, sada ih nema nakon što smo renovirali infektivno odeljenje. Juče sam je otpustio iz bolnice jer sam video na Fejsbuku da ju je neko snimio kako izlazi iz bolnice. Ne mogu da sedim i da je čuvam je, ni sestre ni mi lekari ne možemo. Izađe i u hodnik. Kad bih je posetio, ponovo bi ušla u sobu, nakon pet minuta kad mene nema, ponovo bi izašla. Bila je kovid pozitivna. Njeno lečenje je završeno i otpustio sam je iz bolnice. Više ne testiramo da li je pozitivan ili negativan. Nakon što sam je otpustio iz bolnice, ušla je u pekaru u gradu - rekao je dr Naumovski za Sloboden Pečat.

Kaže da pacijent nije pobegao, već je stalno izlazio kroz prozor.

- Sa njom u sobi bila su još dva teška pacijenta na kiseoniku. Jednog dana sam je zatekao kako čisti travu napolju. Nije pobegla iz bolnice, samo je hodala bolnicom, tako sam rekao policijskom inspektoru kada je došla da pita, - rekao je dr Naumoski.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Sverna Makedonija

#bolnica

#gostivar

#pacijent