Sve vreme imao nož u zadnjem džepu

ZAVIDOVIĆI: Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu koja O. M. tereti da je zaključane u kući držao svog sinčića i suprugu, potom nju poslao da mu kupi drogu, a kada je ona slučaj prijavila policiji i oni došli do kuće, zapretio da će bebu zaklati, te od policajaca tražio da mu daju marihuanu.

Ove strahote, sudeći po optužnici, događale su se 24. maja u kući gde O. M. stanuje sa ženom i dvoje maloletne dece, uključujući bebu Dž. M.

Bio je, dodaje se, u neuračunljivom stanju usled duševne bolesti, te je držao zatvorenog sina Dž. M. u spavaćoj sobi. Osim toga, ističe se, bio je nasilan prema svojoj supruzi V. M., koju je zaključao u spavaću sobu zajedno s njihovim sinom Dž. M., sve vreme držeći u zadnjem džepu pantalona nož.

- Galameći na suprugu i vređajući je, pretio je da neće izaći iz spavaće sobe i da sebi uzme tutu, da bi je oko 16.30 poslao u grad da mu u banci podigne 700 KM i kupi droge za 50 KM, te ju je izgurao iz kuće - navedeno je u optužnici, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Kako se dodaje, nakon što je ona otišla od kuće, a potom ga telefonom iz grada obavestila da nije podigla novac i kupila drogu, zapretio je da ne dolazi kući, rečima:

- Ako dođeš, ubiću te, nemoj mi dolaziti na oči.

- Nakon toga ona je otišla do kuće u kojoj stanuju njegovi roditelji i telefonom obavestila policiju. Kada je policija stigla na mesto događaja, zaključao se na spratu kuće, izašao na terasu držeći u jednoj ruci Dž. M., a u drugoj nož, te zahtevao da mu supruga uđe u kuću, ali da mu pre toga doveze mercedes pred balkon - navodi se u optužnici.

Posle toga je, dodaje se, zapretio policajcima da će zaklati sinčića i ubiti sebe ako mu odmah ne izbroje 700 evra i novac stave na mercedes zajedno s 5 grama marihuane i da će tada žena moći ući u kuću.

- Sve vreme pretio je da će zaklati dete ako policajci provale u kuću, a zatim je s terase prema policajcima pobacao sto, stolice, saksije i mobilni telefon, koji je izlomio rukama i lupajući ga o ogradu, preteći da će Dž. M. baciti s terase i zahtevajući da se žena popne na balkon lestvama, da za to ima 3 sekunde ili će u protivnom baciti dete - ističe se u optužnici.

Potom je, naglašava se, počeo s odbrojavanjem dok je sina držao isturenog preko ivice terase. Nakon što se supruga popela na zadnju letvu lestava, slobodnom rukom ju je povukao za kosu i prebacio preko ograde balkona i odmah je više puta bokserima i šakama udario u glavu.

- Posle toga je njoj dao sina Dž. M., te je ugurao u spavaću sobu. Kada je spustila sinčića u krevetić, s obe ruke ju je bacio na krevet te je sprečio da ustane tako što je svojim kolenom pritiskao njena prsa i tukao je šakama i bokserima po glavi govoreći: 'Ti ćeš meni dovesti policiju, ja sam tebe poslao po drogu, a ti si mi dovela policiju' - navodi se u optužnici.

Potom je ženi, dodaje se, naredio da izađe i pokupi stvari koje je pobacao s balkona. Kada je izašla, pošto su se policajci sklonili s gornje strane kuće kako ih ne bi video, bos je skočio s balkona.

- Seo je u mercedes i velikom brzinom se dao u beg u pravcu Olova, a za njim u poteru su krenuli policajci - dodaje se u optužnici.

Ni tada se, međutim, drama nije završila. Sudeći prema optužnici, istog dana, oko 20.20, pokušao je sprečiti policajce I. A. i M. M. da ga uhapse, nakon što su ga zaustavili na benzinskoj pumpi.

- Kada su ga nameravali uhapsiti, počeo se odupirati pokušavajući pobeći s mesta na kome je pronađen, u čemu ga je sprečio policajac M. M. tako što ga je rukom uhvatio za desnu šaku. Pošto je nastavio s pružanjem otpora odgurujući policajca od sebe, i policajac I. A. rukama ga je uhvatio za rame, ali je O. M. nastavio s još jačom agresivnošću tako što je A. I. uhvatio za uniformu, zbog čega su obojica pali na tlo - dodaje se u optužnici.

Tokom pada, policajac I. A. je lakše povređen, nakon čega su begunca tek na tlu uspeli savladati i uhapsiti. Optužen je O. M. i da je držao 2 paketića marihuane u najlonskoj foliji, a koje je dobrovoljno predao policajcima.

Terete ga za niz krivičnih dela: otmicu, nasilje u porodici, sprečavanje policije u vršenju dužnosti, te posedovanje droge.

Autor: Dragan Sladojević

#Zavidovići

#droga

#sin