Pacijentkinja nije imala potreban uput, pa je tehničara napala osoba koja ju je pratila

SARAJEVO: Sindikat zdravstva Kantona Sarajevo oglasio se povodom incidenta koji se dogodio 19. augusta u Domu zdravlja Hadžići, gde je osoba u pratnji pacijentkinje napala laboratorijskog tehničara, piše Klix.ba.

Prema navodima Sindikata zdravstva, osoba F. B., koja je bila u pratnji pacijentkinje koja pripada Domu zdravlja Ilidža, brutalno je fizički i vulgarno uz pretnje smrću napala laboratorijskog tehničara u Hadžićima.

- Napadu je prethodila činjenica da pacijentkinja u čijoj pratnji je bila osoba F. B., a koja pripada OJ Ilidža, nije posedovala uput za laboratorijsku pretragu radi koje je umesto u OJ Ilidža došla sa pratnjom u OJ Hadžići. Naš laboratorijski tehničar je predložio pacijentkinji da ili zamoli nekog od lekara na porodičnoj službi OJ Hadžići da po uvidu u elektronski karton kreira potreban uput ili da kontaktiraju OJ Ilidža kako bi se isti kreirao i pustio u sistem - naveli su iz Sindikata.

Ističu kako u oba slučaja pacijentkinji usluga nije uskraćena niti je vraćena bez usluge, već je objašnjeno da tehničar bez uputa ne može znati koje se pretrage traže.

Autor: V. K.

#Kanton Sarajevo

#Sarajevo

#laboratorijski tehničar

#napad

#zdravstvo