Najpre ga krvnički pretukao letvom 😥

Maloletni M. C. (17) iz Berana osumnjiče je da je u mestu Lugovi pre nekoliko dana ubio svog psa. To su juče Vijestima kazali iz Uprave policije (UP), prenosi Volim Podgoricu.

- Centru bezbednosti Berane je 17. avgusta prijavljeno da je pre pet dana u mestu Lugovi M.C. (17) iz Berana ubio svog psa. Službenci policije su postupili po prijavi i od M. C. prikupili obaveštenja na okolnosti navedene prijave. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv M. C. podnese krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa - navodi se u odgovoru Vijestima.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo psa dogodilo se nedaleko od igrališta u naselju Donji Lugovi. Pas je, kako je objavljeno na Fejsbuku, “krvnički pretučen letvom po glavi, a zatim obešen naočigled brojne dece koja su se tu igrala”.

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore, “ko kršeći propise ubije, povredi ili muči životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”.

Autor: Volim Podgoricu

#Berane

#Donji Lugovi

#Nasilje nad životinjama

#ubio psa