Od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić, dostizanja neslućene visine popularnosti, do dna života

SARAJEVO: Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala zatvoriće svetska premijera filma TOMA Dragana Bjelogrlića 🎬. Film će biti prikazan na svim otvorenim lokacijama Sarajevo film festivala.

Film TOMA impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave. Takođe su predstavljene njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, te odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, u filmu pratimo i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

View this post on Instagram

A post shared by TOMA - film o Tomi Zdravkoviću (@tomazdravkovic_film)

IZVOR: IG / @tomazdravkovic_film

TOMA je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši.

Film prati 2 linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo lečenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić, koje će presudno uticati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić.

Uloge: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, Mirjana Karanović.

IZVOR: YT / TOMA Film

Autor: redportal.rs

#Dragan Bjelogrlić

#Festival

#Sarajevo film festival

#film

#toma