Kontaktirano sa koordinatorom za vakcinaciju

SARAJEVO: Kod koordinatora za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademira Spahića portal Klix.ba je proverio navode da se pojedinci "preko veze" vakcinišu vakcinama proizvođača Fajzer, a da se zbog toga dešava da za imunizaciju ovom vakcinom ostanu uskraćeni oni koji je trebalo da je prime.

To se, pre svega, odnosi na onkološke pacijente, kojima je namenjena ova vakcina. Na vakcinisanje "preko veze" Fajzerovom vakcinom u dvorani Zetra požalila se jedna čitateljka ovog portala.

- Dok sam čekala u redu za vakcinaciju, upoznala sam gospođu srednjih godina, onkološka pacijentkinja, koja je smireno rekla da već skoro 2 sata čeka da primi vakcinu Fajzer u kabini A5, te da je ona na redu nakon što se završi vakcinacija starijeg gospodina, takođe onkološkog pacijenta. I dok mi razgovaramo, devojka od 25 do 30 godina - sve vreme prisutna, hoda i priča preko telefona, očito zaposlena - uvodi prekoreda dvoje mladih, očigledno njenih prijatelja, pred kabinu A5 da prime Fajzer. Zaista je bilo uznemirujuće i tužno kada su izašle sestre i obavestile da nema više Fajzerovih vakcina. Gospođa, koja je 2 sata strpljivo čekala u redu nije mogla dobiti pomenutu vakcinu - ispričala je ova čitateljka.

Spahić je u izjavi za Klix.ba naglasio da prvi put čuje ovakve informacije.

- Prvi put čujem te neutemeljene informacije. Voleo bih znati imenom i prezimenom ko je to omogućio, ako je tačno. Sve je transparentno i mislim da je to nonsens - kazao je.

Prema njegovim rečima, bio bi zahvalan kada bi znao ko to čini. Napomenuo je da se svi onkološki pacijenti mogu vakcinisati Fajzerovom vakcinom ako imaju saglasnost svog onkologa.

Autor: klix.ba

#Fajzer

#Kanton Sarajevo

#Sarajevo

#Vakcina

#vakcinacija