Napad na svadbi

BANJALUKA: Pre nego što su napali Sinišu, jedan od napadača mu je pretio da će mu izvadati oba oka samo zato što je pogledao njegovu devojku koja je prošla pored njihovog stola.

Ovo je za Srpsku info ispričao Milan B., Sinišin brat, koji je teško povređen u subotu na svadbi u banjalučkom naselju Motike.

Napad se desio u subotu u svadbenom salonu Delfina, a zbog ovog incidenta prvo je u nedelju uhapšen Dragan Gojić, a zatim su u ponedeljak privedeni Aleksandar (27) i Anđelo Miletić (24), te Strahinja Arambašić (27) iz Banjaluke.

- Moj brat je još u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluci i stanje je neizvesno. Lekari pokušavaju na sve načine da mu spasu oko, bar fizički, jer će vid biti teško spasiti. Osim toga, on ima i drugih teških povreda. Ima izliv krvi u mozak, nepovezano priča i u teškom je stanju - pojasnio je Milan B.

SUKOB

U razgovoru za Srpsku info on je ispričao da je njegov brat u subotu otišao na svadbu pošto mu se ženio prijatelj s kojim zajedno radi u vojsci i da on na tom venčanju nije bio kum.

- Bio je za stolom s drugim prijateljima i nisu pravili nikakve probleme. Tokom večeri neka devojka je prošla kraj njihovog stola i navodno je tada moj brat pogledao za njom, što je zasmetalo jednom od mladića koji su sedili pored njega - istakao je Milan.

Kaže da se jedan od tih momaka zatim njegovom bratu drsko obratio i upitao ga šta gleda za tom devojkom.

- Rekao mu je: 'Šta gledaš za devojkom, kao da nikada nisi vidio žensko?' Moj brat mu je na to odgovorio da nije uradio ništa loše, već samo da je pogledao za njom. Jedan od njih mu je tada rekao: 'Izvadiću ti oba oka, zato što je gledaš! Zaklaću te!' - kaže Milan i objašnjava da su mu to ispričali gosti koji su bili na svadbi.

ŠAMARI STAROM SVATU

Dodaje da je nakon toga stolu prišao stari svat, koji je pokušao da smiri momke, da ne prave probleme.

- Međutim, oni ne da se nisu smirili nego su napali i tog čoveka i opalili mu nekoliko šamara. Stari svat je zatim otišao do mladoženje da mu kaže da ti momci prave probleme, ali su oni tada uzeli escajg sa stola i napali mog brata - ističe Milan.

Prema njegovim rečima, oni su tada bez ikakvog razloga krenuli da tuku njegovog brata čim god su stigli.

- Jedan od njih mu je zabio nož u oko! Tukli su ga po glavi i celom telu. Siniša ima i povrede glave, izliv krvi u mozak i druge teške povrede po celom telu i ko zna koliko će još ostati u bolnici - pojašnjava Milan i ističe da njegov brat nikada ranije nije video te mladiće niti je bio u sukobu s njima.

POZNATI POLICIJI ODRANIJE

Dodaje da je posebno ostao razočaran kada je čuo da su ti napadači pušteni na slobodu i da se slobodno šetaju gradom.

- To su opasni ljudi, koji su do sada više puta hapšeni zbog raznih tuča. Bez razloga su napadali ljude i nanosili im povrede i sada su opet slobodni. Ni iz policije, ni iz Tužilaštva nam ništa ne govore - ističe Milan B.

Kaže da je čuo kako su napadači na njegovog brata to veče bili drogirani i da su oni bili gosti s mladine strane.

Prema nezvaničnim informacijama, većina uhapšenih za ovaj napad je poznata policiji odranije, a najčešće zbog nasilničkog ponašanja.

Jedan od njih učestvovao je sukobu kada je brutalno pretučen vlasnik jednog ugostiteljskog objekta, a tada su napadači osuđeni na novčane kazne.

Takođe, hapšeni su i zbog drugih krivčnih dela.

Autor: Goran Obradović

#BANJALUKA

#Motike

#Sukob

#svadba