Stav iznet nakon održanog sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka

Jedinstven stav na sastanku najviših zvaničnika i predsjednika svih parlamentarnih stranaka Republike Srpske - odluka Valentina Incka se odbacuje a visoki predstavnik nema legitimitet.

Ovo je poručeno na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj.

Od sutra predstavnici Srpske više neće učestvovati u radu i odlučivanju u zajedničkim institucijama.

Sednicu je sazvao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je istakao da je na sastanku rasprava bila veoma konstruktivna i da je doneseno nekoliko zajedničkih zaključaka.

- Ne povlači se niko, samo nema uslova za rad u Predsjedništvu BiH, parlametnu BiH i Savjetu ministara BiH - rekao je Čubrilović.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da na niovu BiH neće učestvovati u odlučivanju dok se sve ovo ne anulira.

Osim Čubrilovića, koji je i lider Demosa, sastanku su prisustvovali predsjednica Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Кrivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

inckoIZVOR: YT / RTRS vijesti

Autor: rtrs.tv

#Milorad Dodik

#Srpska

#Valentin Incko

#navodno negiranje genocida

#srebrenica