Srušili ga na pod i skačući počeli su da ga udaraju po nozi

Zagrebački policajci su slepcu slomili nogu, iščašili ruku pa ga nakon svega optužili za lažno predstavljanje i vređanje.

Stevan Jambrešić ima 47 godina i od detinjstva je potpuno slep. S polusestrom živi na zapadnoj strani glavnog grada. Baš tamo pre dva meseca zatekli su ga i policajci koji su tražili osobu romske nacionalnosti koja nosi isto ime, ali drugačije prezime. Kako Stevan objašnjava, policajci mu nisu dopustili da pokaže svoju ličnu kartu:

Neko je u VII. stanicu došao da prijavi svog očuha da je udario. Nisu ni čekali da kažem svoje prezime. Odmah su tražili neki dokument. Ja sam krenuo prema hodniku u jaknu da dam ličnu, tako su mi rekli. Međutim, oni su se brzo predomislili i počeli su već primenjivati silu. Povlačiti me prvo za ramena, pa za prsluk da sam skoro pao na nos. Kad su me odvukli do pola dvorišta, srušili su me i počeli udarati po nozi, onako skačući dok ja nisam počeo da viče - slomili ste mi nogu. Nogom! Cipelom! Jako. I sad, šta je bilo. Ja sam rekao - slomili ste mi nogu, a nisu se obazirali na to, onda su stali da udaraju i da izvrću nogu.

Kako piše Index.hr, a prenosi Kurir.rs, iz MUP-a priznaju da su policijski službenici prekršili zakon, neopravdano upotrebili silu. 

Autor: kurir.rs / index.hr

#Hrvatska

#policija

#policijaci

#zagreb