Podnesen izveštaj Policijskoj upravi

BANJALUKA: Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podneli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izveštaj protiv 4 lica zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i prevarama oštetili Komercijalnu banku i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 468.476 KM.

U saopštenju Policijske uprave Banjaluka se navodi da su podneli izveštaj protiv S. Š. iz Banjaluke, G. G. iz Srpca, M. Š. iz Banjaluke, te M. T. iz Čelinca.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, izveštaj je, između ostalih, podnesen protiv Srđana Šuputa, bivšeg direktora Komercijalne banke, te je osumnjičen i Goran Golić, poznati notar iz Srpca. Kako se navodi u izveštaju, Šuputa terete za krivično delo "zloupotreba položaja odgovornog lica", a Golića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 5 krivičnih dela "nesavestan rad u službi".

- Navedena lica su osumnjičena da su u martu 2011. godine, kao odgovorna lica, sklapanjem nezakonitih ugovora o reprogramu kredita kod banke u Banjaluci u iznosu od 468.476 KM kao hipoteku za kredit uknjižila zemljište u banjalučkom naselju Ada, a na kojem je već bio izgrađen stambeni objekat, a stanovi prodati. Na taj način su oštetili Komercijalnu banku za 468.476 KM i pribavili protivpravnu imovinsku korist - ističe se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Autor: Nemanja Vukojević

#BANJALUKA

#Goran Golić

#Komercijalna banka

#Srđan Šuput

#banka

#zloupotreba položaja