Bio u vezi sa njihovom majkom

BANJALUKA: U ponovljenom postupku protiv Dragana B. (24) iz Laktaša, kojeg terete za obljubu devojčica sa čijom je majkom bio u emotivnoj vezi, Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja optuženog za obljubu najmlađeg deteta (2013), te traži da bude osuđen za seksualno zlostavljanje 3 devojčice, rođene 2005, 2007. i 2008. godine, pišu Nezavisne novine.

U ovom slučaju, iznošenjem završnih reči optužbe i odbrane završeno je ponovljeno suđenje Draganu B.

On je bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 4 devojčice, a nova presuda u ovom slučaju zakazana je za ponedeljak.

Prvom presudom bio je osuđen za više krivičnih dela "obljuba s detetom mlađim od 15 godina" u sticaju s krivičnim delom "zadovoljenje polnih strasti pred detetom", a to je ukinuo Vrhovni sud RS, koji je uvažio žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Suđenje u ovom slučaju je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite žrtava. Terete ga i da je imao polne odnose i s majkom dok su devojčice bile prisutne u prostoriji.

Optuženog terete da je od marta 2019. do februara 2020. godine u kući kod Laktaša, gde su devojčice živele s majkom, kao i u svojoj kući, u više navrata počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu s obljubom nad devojčicama.

S majkom je navodno bio u emotivnoj vezi i svakodnevno boravio u njihovoj kući i navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima dok je otac bio odsutan.

Autor: Ljiljana Radić

#BANJALUKA

#Dragan B.

#Laktaši

#obljuba devojčica

#presuda

#sestra

#sestre