Priveden osumnjičeni

SARAJEVO: Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo juče su izvršili pretres kuće, pratećih prostorija i objekata u ul. Arapova, na području opštine Stari grad Sarajevo, a koje koristi E. T. (1977) iz Sarajeva, piše Klix.ba.

Kako je jutros rečeno, akcija je izvršena na osnovu naredbe za pretres Opštinskog suda Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: jednu PVC kesu sa sadržajem suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase 23 grama; 5 PVC paketića sa sadržajem bele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid; jednu digitalnu vagu sa tragovima opojne droge; jednu poluautomatsku pušku sa drvenim kundakom, nepoznate marke, sa pripadajućim dobošem i 8 komada metaka nepoznatog kalibra; 10 komada metaka raznog kalibra.

Policijski službenici su uhapili E. T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i krivično delo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

O događaju je obavešten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E. T. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti E. T.

Autor: klix.ba

#Kanton Sarajevo

#Sarajevo

#droga

#zolupotreba opojnih droga