Oglas je objavljen u Večernjem listu pod imenom "O budućnosti Evropske unije"

Kako prenosi Jutarnji, vlada mađarskog premijera Viktora Orbana platila je Večernjem listu objavu oglasa pod nazivom O budućnosti Evropske unije u kom se nalazi sedam predloga za koje se zalaže Mađarska. Ukratko, Budimpešta je opet snažno napala EU i ponovila optužbe koje Orban iznosi već godinama.

U gorepomenutom oglasu, u 7. tački za stabilizaciju EU se navodi jasno da Srbiju trena primiti u EU. Dok se suverenisti i obožavatelji Orbana u Hrvatskoj bore protiv ulaska Srbije u EU, Orban se otvoreno založio u korist Srbije i čak stavio to kao jedan od 7 prioriteta.

Zapadne diplomate su još 2018. godine jasno iznele da Orban već duže vreme radi na savezu istočnih članica EU sa zemljama kandidatima, kako bi zajedno sa njima zajedno zastupao dugoročni reformski plan Evrope nacija. Smatra se da ovim Orban cilja konzervativni deo EU, koji su skloni da prihvate tvrdnje da je EU ugrožena od strane različitih NVO, Džordža Soroša i naseljavanja migranata.

Sedam stavki Mađarske o budućnosti EU:

1.U Biriselu grade superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo "ne" evropskom carstvu.

2. Integracija je sredstvo, a ne sama sebi svrha. Iz ugovora EU treba obrisati postavljanje silja koji ima da ostvari "tesno povezane unije između naroda Evrope".

3. Odluke neka donesu izabrane vođe, a ne međunarodni NVO! Kažemo ne tzv. outsourcing -u vladavine prava.

4. Snagu evropskim integracijama daju zajednički uspesi država i njihovih vlada. Ako zajedno ne možemo biti uspešniji nego pojedinačno, to je onda kraj Evropske unije.

5. Sledećih deset godina će biti razdoblje opasnih izazova: ugrožavaju nas masovne migracije i pandemije. Moramo zaštititi ljude u Evropi.

6. Moramo vratiti Evropsku demokratiju. Evropski parlament pokazao se slepom ulicom: zastupa isključivo vlastite ideološke i institucionalne interese. Treba povećati uloge nacionalnih parlamenata.

7. Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije.

Autor: www.jutarnji.hr

#Desničari

#EU

#Evropska unija

#Hrvatska

#Mađarska

#Srbija

#Suverenisti

#Večernji list

#aleksandar vučić

#oglas

#viktor orban