DPS aktivista napao na sveštenika dok je bio sa sinom

Kako Novosti saznaju iz izvora bliskih Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, na Cetinju je u nedelju napadnut rektor Cetinjske bogoslovije, otac Gojko Perović!

Oca Gojka, koji je bio sa svojim sinom, napao je DPS aktivista i lokalni kabadahija Božina Čavor.

Na svu sreću, otac Gojko nije povređen i u momentu slanja ovog izveštaja nalazi se u prostorijama Odelenja bezbednosti Cetinje gde daje izjavu o još jednom ataku DPS aktivista na njega i SPC u Crnoj Gori.

Da podsetimo, ovo je treći napad na sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske na Cetinju. U prethodna dva se jurišalo osim na sveštenstvo i na Cetinjski manastir čak i u prisustvu policije koja je to mirno posmatrala dok stavar nije poprimila ozbiljnije razmere.

Pre mesec dana, huligani su na Cetinju napali u gluvo doba noći učenike Cetinjske bogoslovije, koji su se u to vreme nalazili u svojim spavaonama. Nakon napada, roditelji napadača su izrazili žaljenje, ali, incidenti su uestali što se dovodi u vezu sa pripremom atmosfere fašistički nastrojenih krugova za ''doček'' Patrijarha Srpskog Porfirija, koji bi u septemrbu trebalo d au ovom gradu u čin mitropolita crnogorsko-primorskog, uvede vladiku Joanikija.

Napadač na oca Gojka je prepoznat ka mrzitelj SPC, koji je već jednom brutlno napao crkvenjaka iz manastira, a poznat je i po incidentu koji je priredio poslanicima Demokrata.

Autor: redportal.rs

#DPS

#gojko perović

#napad

#spc

#sveštenik