Prema komentarima na društvenim mrežama, glasanje za Rezoluciju o Srebrenici je "izdaja Đeda"

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici, koju je predložila Bošnjačka stranka, u Skupštini Crne Gore i razrešenja ministra Vladimira Leposavića na tamošnjoj političkoj sceni ali i u celom regionu podigla se ogromna bura.

Dok su oni koji su glasali za Rezoluciju i pripadnici trenutne opozicije, a doskora vlasti, tvrdili da buru najviše tendeciozno podiže Demokrtaski front u saglasju sa Srbijom, učesnici litija i oni koji tvrde da su poslednji izbori trebali da utuču na poboljšanje statusa srpskog naroda, prema komentarima na društvenim mrežama, osećaju se veoma iznevereno.

U svojim komentarima oni tvrde da ovaj čin nije samo izdaja njih, litija, srpskog naroda nego i pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, koji je u danima izbora otvoreno stao na stranu nove vlasti.

A Amfilohije je u jednoj od izjava za RTCG rekao sledeće:

- Pre Srebrenice 3.000 je pobio Naser Orić, koji je potom suđen pa oslobođen, koji je iz Srebrenice, odatle izvršio pokolj pre toga, devedeset i koje godine, pa je Srebrenica došla kao neka vrsta, aj da je tako nazovemo, osvete. Prema međunarodnoj politici treba da se nađe neki jarac koji je glavni krivac za sve što je učinjeno, a u ovom slučaju to su Srbi. 

Međutim, Amfilohije nije negirao da se u Srebrenici dogodio zločin:

- Nije da u Srebrenici nije bilo zločina, ali taj zločin treba smestiti onde gde mu je mesto, sagledati ga i osvetliti.

IZVOR: YT / Duklja - Zeta - Crna Gora

Autor: redportal.rs

#Amfilohije Radović

#Nasre Orić

#Rezolucija o Srebrenici

#srebrenica