Tomislav skupljao pomoć za stradale na Baniji, pa je potrošio

Šef humanitarne organizacije Slavonsko srce iz Tovarnika Tomislav Baotić potrošio je novac koji je trebalo da bude presusmeren ljudima pogođenim zemljotresom na Baniji.

 ako je sam priznao, on je taj novac potrošio na drogu, kocku i prostitutke, jer je, kaže, bio frustiran. Slučaj koji je podigao buru u Hrvatskoj dogodio se nedavno, a eskalirao je kada je Baotić pred kamerama priznao da je novac nenameski potrošio, a u svom obrazlaganju navdeo je da njemu nije pošteno to što "sredstva koja je ovo udruženje imalo na računu nije smeo koristiti kako i gde je hteo".

Inače, novac je trebalo biti uplaćen za obnovu kuće porodice Sigur iz Glinske Poljane koja je bila oštećena u zemljotresu koji se dogodio početkom ove godine. Nakon što je Baotić obznanio šta se desilo sa novce, ova porodica je, prenose hrvatski mediji, ostala razoračarana, i "ničemu sve više ne nada".

Slučaj je stigao i do nadležnih organa. Ministarstvo za socijlana pitanja je ovaj slučaj prijavilo Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske (DORH).Baotić je pred kamerama priznao šta je uradio i kaže da je spraman da snosi odgovornost za svoja dela.

- Nisam jednostavno hteo da dam novac nikome, nego sam ga nenamenski potrošio. Na kocku, drogu i prostitutke - rekao je Baotić i dodao: 

-Potrošio sam, što sad da radim? Da se ubijem?

Autor: redportal.rs

#droga

#humanitarna pomoc

#kocka

#novac

#žene