Uz zatvorsku kaznu od 4 godine i 4 meseca

DOBOJ: Okružni sud u Doboju osudio je Pericu Simčevića iz Šamca na 4 godine i 4 meseca zbog ubistva iz nehata Marka Radoša, vlasnika kafića Colosseum u Modriči, koji je kobne noći slavio rođenje deteta u svom lokalu, prenose Nezavisne novine.

Simčević je osuđen za krivično delo "telesna povreda" u vezi sa krivičnim delom "nehatno lišenje života" i krivično delo "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora, a presudom mu je ukinut pritvor i pušten je na slobodu.

Prema presudi, sve se desilo 25. jula prošle godine oko 2.50 časova u Modriči, u pomenutom kafiću, nakon svađe i preprike između Simićevića i O. E. i N. Ć. Optuženi je, kako se navodi u presudi, u tom trenutku bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti used teške alkoholisanosti. On je sa 2,98 promila alkohola došao do ulaza u šank, gde dolazi do naguravanja između njega i Ć. N. U jednom momentu Simčević je iz platnene torbice izvadio pištolj crvena zastava M-57, za koji nije imao oružni list, te ga uperio u glavu Ć. N., repetirajući ga i udarajući ga njime u predelu desne strane glave.

Tada je došao i ubijeni Radoš, a prilikom naguravanja ispaljen je 1 metak koji ga je pogodio u desnu stranu grudnog koša, nanevši mu prostrelnu ranu, kojoj je podlegao na licu mesta.

U presudi se navodi da je Radoš preminuo used iskrvavljenja iz prostreline desnog donjeg plućnog režnja i raskidanih krvnih sudova duž kanala prostreline.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. 7. 2020. godine.

Takođe, obavezan je i na ime toškova krivičnog postupka isplati iznos od 5.775 KM, te paušal od 150 KM, sve u roku od 3 meseca od dana pravosnažnosti presude. Mora i da isplati materijalnu i nematerijalnu štetu oštećenoj porodici ubijenog. Osim toga, obavezuje se presudom da maloletnom sinu ubijenog Radoša na ime naknade za izdržavanje isplaćuje po 300 KM mesečno (novčana renta za izdržavanje), počev od dana nastanka štetne posledice, pa dok za to postoje zakonski razlozi.

Autor: Ljiljana Radić

#Ubistvo iz nehata

#doboj

#izdržavanje deteta