Sa razglasa pre utakmice čuće se Tompsonove pesme

Reprezentativci Hrvatske izabrali su da im sa zvaničnog razglasa na stadionima pre početka utakmice budu emitovane pesme Marka Perkovića Tompsona!

Ovaj rok izvođač je kontroverzan u medijima u regionu zbog svojih stavova kojim se rehabilituje ustašluk i vrši istorijski revizionizam.

Poznat je kao izvođač koji veliča zločinačku akciju Oluja u kojom je etnički očišćena teritorija od srpskog življa. Takođe, na internetu se mogu naći i izvedbe pesama koji slave genocid u Jasenovcu.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je u izjavi za Informer da će naša kuća fudbala poslati protest UEFA zbog Tompsona.

- Svakako ćemo reagovati. U ovom trenutku vršimo proveru svih relevantnih informacija. Ukoliko je to tačno, a imamo naznaka da jeste, odmah ćemo reagovati i poslati protest UEFA. Naravno da imamo pravo da reagujemo. Politika UEFA je "nulta tolerancija" prema takvim pojavama. Pesmama i izvođačima koji izazivaju mržnju i versku, nacionalnu i svaku drugu netrpeljivost svakako nije mesto na sportskim borilištima, a posebno ne na EURO 2020. - poručio je Šurbatović.

Podsećamo, ovo ne bi bio prvi put da hrvatski reprezentativci traže Tompsona. To se već desilo na proslavi titule vicešampiona sveta kada je na binu sa igračima izašao i ovaj pevač.

IZVOR: YT / Jelena Osijek OS

Autor: informer.rs / redportal.rs

#Hrvatska

#fudbaleri

#hrvatska reprezentacija

#tompson

#ustaške pesme