Premijer Crne Gore u poseti Sarajevu

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić boravi u poseti Sarajevu gde se sastao sa Zoranom Tegeltijom, predsednikom Saveta Ministara BiH.

Oni su konstatovali da između dve države nema otvorenih pitanja. Pohvalili su napretke u zajedničkim projektima, od čega je glavna deonica puta preko Šćepan polja.

Premijer Crne Gore saopštio je da je njegov stav po pitanju Srebrenice jasan te je zbog toga predložio smenu ministra pravde Leposavića. Uz smenu je takođe došla i Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

- Moj odnos prema Srebrenici je jasan, ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog minista, iako sam znao da to može biti jedan pokušaj rušenja Vlade, ali meni je bio važniji Sporazum koji sam potpisao sa liderima opozicije od toga koliko će trajati Vlada - rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li će rezolucija biti prihvaćena, Krivokapić je odgovorio da je ovo prva Vlada koja ne diktira Skupštini kako da glasa, tako da ne zna da li će rezolucija proći, jer to zavisi od narodnih poslanika.

Podsećamo, Skupština Crne Gore se do sada nije izjašnjavala po pitanju Srebrenice za vreme vlasti Demokratske partije socijalista, i da je ova prva rezolucija ovakve vrste.

Autor: redportal.rs

#Genocid

#Krivokapić

#rezolucija

#srebrenica