Nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom u nameri da je ubije, on je uzeo čekić dužine oko 30 centimetara.

Veće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sarajliju Sulejmana Ljubovića (65) na 12 godina zatvora zbog ubistva supruge Suade, koju je usmrtio udarajući je čekićem 39 puta te je 13 puta izbo nožem, prenose Nezavisne.

Zločin se desio 14. decembra prošle godine u njihovoj kući na Podhrastovima, a Ljuboviću je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Prema optužnici, zločin se desio u  periodu od 10 do 10.55. Nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu, u nameri da je ubije, on je uzeo čekić dužine oko 30 centimetara.

- Udarcima čekićem supruzi je naneo 39 razderno-nagnječnih rana u predelu kože glave, od kojih je 12 rana dubljeg karaktera, s 12 impresivnih preloma lobanje u području levog temena i potiljačnom delu - navedeno je u optužnici.

Kako se dodaje, zatim je udarcima nožem dužine oštrice 12,5 centimetara zadao supruzi 13 ubodnih rana.

- Rane su u predelu grudnog koša, sredini brade levog gornjeg kvadranta trbuha i leve natkolenice. Od tih ubodnih rana grudnog koša četiri ulaze u grudnu šupljinu i oštećuju levo plućno krilo, srčanu ovojnicu i prečagu i jedna ubodna rana trbuha probila je trbušnu stenku i oštetila trbušnu maramicu - navodi se u optužnici.

Podsetimo da je on ranije bio priznao da je počinio krivično delo, a policija je pronašla nož i čekić na licu mesta u porodičnoj kući.  

- Priznajem da sam to uradio, ja sam i ranije to priznao, ali ću se izjasniti zbog koga sam to uradio i zašto. Ja bih bio mrtav da nisam to uradio. Postoji glavni krivac. Nateran sam - kazao je tokom suđenja Ljubović.

Njihove komšije ranije su ispričale medijima da je nesretna žena godinama trpela fizička i psihička maltretiranja.

Ljubović je navodno bio sklon alkoholu, a komšije su ispričale da su imali velike nesuglasice u braku, a njegova supruga Suada je navodno morala svakodnevno da se pobrine da on ima piće jer bi u suprotnom trpela uvrede i fizičke napade.

Autor: Nezavisne

#Sarajevo

#Sulejman Ljubović