Matea: Rekla sam sebi da nikada neću zakasniti na posao i da moram biti odgovorna 😍

Matea Alerić (21) iz Imotskog je devojka sa Daunovim sindromom. Ono što je u ovoj toploj priči o toj devojci zanimljivo jeste činjenica da je ona prva s tom dijagnozom dobila posao u Imotskoj krajini, piše Slobodna Dalmacija.

Želeći da Matei nađe posao, njena majka Ana je u kancelariji imotskog gradonačelnika, zajedno s njegovim pomoćnikom Mladenom Majićem, pronašla rešenje. Matea je dobila posao u imotskom vrtiću, i to onom u koji je išla kao dete. 💗

Matea radi 4 sata. Prvih dana bila je u ulozi vrtićkog epidemiologa, merila je zaposlenicima temperaturu i zapisivala. Sada će raditi na slaganju i peglanju platnene opreme za potrebe vrtića.

Direktorka vrtića Branka Mustapić je rekla:

Ma mi smo otvoreni vrtić i ovo zaposlenje Matee je silno obradovalo celi kolektiv. Uostalom, ona je kao dete bila u ovom vrtiću, i bila je posebno omiljena. Sada je već ozbiljna i radiće kao pomoćno osoblje u našem ekonomatu, jer je to žarko želela. Celi kolektiv ju je primio otvorena srca i ponosni smo što smo prva ustanova ovakvog tipa u Imotskoj krajini koja je primila devojku s Daunovim sindromom.

Kada je Matea upitana za komentar svojih prvih radnih dana, prvo je pogledala svoju direktorku i, kada je dobila zeleno svetlo za razgovor, bila je više nego pričljiva:

Srećna sam, baš srećna. Radim u vrtiću gde sam počela kao dete dolaziti. Svi su me primili izvanredno. Posao koji sam radila prvih dana, mereći temperaturu zaposlenima i roditeljima, malo je spor, želela sam nešto brže, teže.
Sada ću raditi u perionici, spremati čiste peškire i ostale tkanine. To me silno veseli. Rekla sam sebi da nikada neću zakasniti na posao i da moram biti odgovorna. Samo tako će me ljudi ceniti, a počela sam učiti i engleski jezik.

Autor: Braco Ćosić / redportal.rs

#Daunov sindrom

#Matea Alerić

#POSAO

#vrtić