Učestvuju i tzv. Kosovske Bezbednosne Snage

Vojna vežba pod imenom Defender Europe 2021 počela je juče u luci Drač u Albaniji, u okviru NATO.

Kako prenosi portal Kossev, premijer Albanije Edi Rama najavio je da će u ovoj organizaciji biti prikazane veštine interakcije SAD sa NATO partnerskim vojskama. Kako je Edi Rama napisao na Fejsbuk mreži:

Velika vežba počinje u luci Drač, razmeštajem koje se dešava prvi put posle Drugog svetskog rata u Evropi, gde će biti pokazane veštine interakcije Sjedinjenih Država sa vojskom partnera NATO za bezbednost na Zapadnom Balkanu i u regionu Crnog Mora.

Povodom ovog događaja oglasio se i bivši kosovski premijer, šef Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je rekao da u ovoj organizaciji učestvuje i jedinica tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS). Kako je naveo na Fejsbuku:

U Draču je počela velika vežba Defender Europe 2021. Danas imamo mnogo razloga da budemo ponosni. A najveći razlog je učešće naše vojske po prvi put u operaciji ovog obima. Jedinica KBS koja učestvuje biće sertifikovana za trenutne operativne kapacitete. Čestitamo NATO, čestitamo Albaniji, Čestitamo Kosovu! Čestitamo vojsci Kosova! Ponosan sam na vas!

Autor: kossev.info

#Albanija

#Defender Europe 2021

#Drač

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovske snage

#NATO

#SAD

#kbs

#vojna vežba