Kako bi sprečio dalji napad, upotrebio službeno vatreno oružje

SARAJEVO: Tokom noći se u Sarajevu desila dramatična situacija. Sinoć u 23.05 sati policija je obaveštena da je u ulici Turhanija, područje Opštine Centar Sarajevo, u toku teška krađa putničkog motornog vozila, preneo je portal Klix.ba.

Dolaskom na mesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog dela zatekli 2 nepoznate osobe, koje su se pokušale udaljiti s mesta događaja. Jednu od njih policajci su odmah zadržali, dok je druga, vodeći psa na povocu, nastavila bežati da bi, nakon što su je policijski službenici sustigli, pustila psa s povoca na policijske službenike.

Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi sprečio dalji napad, upotrebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja 2, a pošto se napad nastavio, i još 3 metka prema psu.

Nakon toga policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", uhapsili A. N., rođenog 1986. godine, iz Sarajeva.

Takođe, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "teške krađe u pokušaju", uhapsili A. Z., rođenog 1978. godine, iz Vogošće.

Povređenom policijskom službeniku lekarska pomoć je pružena u Opštoj bolnici Prim. dr Abdulah Nakaš, gde su mu ustanovljene lakše telesne povrede.

O događaju je obavešten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih dela.

Autor: klix.ba

#Sarajevo

#krađa automobila

#pas

#policija