Premijer Crne Gore demantovao patrijarha i vladiku

Posle mnogih najava potpisivanja Temeljnog ugovora SPC i Crne Gore, danas je te najave prekinuo premijer Zdravko Krivokapić.

On je javnosti rekao da trenutno ugovor između Crne Gore i SPC još uvek nije usaglašen, te da će se tek posle toga potpisati ugovor.

Onog trenutka kada, kao svaki drugi ugovor, bude usaglašen između dve strane biće javnost upoznata. Sve drugo što vi vidite i čujete u medijima nije tačno. I to se ovih dana priprema priča da neko ima Temeljni ugovor da ponudi javnosti da bi nas svađali. Takav ugovor još nije usaglašen. Ja još u životu nisam čuo da neko sada priča o radnoj verziji tog ugovora, da li je to neka novina koja se spočitava ovoj Vladi - kazao je Krivokapić.

Krivokapić je ovom izjavio demantovao ne samo sebe, već i patrijarha Porfirija i vladiku Joanikija koji su tvrdili da je sadržaj Temeljnog ugovora usaglašen i da je preostalo samo njegovo potpisivanje.

Pre samo deset dana Krivokapić je na svom Tviter profilu kazao da se sa Patrijarhom Porfirijem  usaglašava termin potpisivanja Temeljnog ugovora, dok danas tvrdi da tekst istog ugovora nije usaglašen između dve strane.

IZVOR: TW / @profKrivokapic

Premijer Krivokapić je pre pet dana retvitovao izjavu njegove svetosti Patrijarha Porfirija u kojoj piše da je postignuta saglasnost.

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Crna Gora

#Zdravko Krivokapić

#joanikije

#nije usaglašen

#porfirije

#spc

#srpska pravoslavna crkva

#temeljjni ugovor